DohART-NET projekt

Az ötlet

A BioTalentum Kft. 2018 végén újabb projekt tervvel pályázott az Európai Unió támogatási rendszerében. A pályázat beadásához először a projekt logójának megtervezésében kérték a segítségem. Majd pár hónap múlva a nyertes pályázathoz egy új weboldalra is szükség volt.

A DohART-NET projekt az EU Marie Skłodowska-Curie támogatási programjának keretében tíz támogatott intézmény és hat partnerintézmény együttműködésével valósul meg. A képzési hálózat célja, hogy 13 fiatal PhD hallgatót képezzenek ki az embriófejlődés, őssejtkutatás, állatkísérletek, bioinformatika és a hálózattudomány területein.

A weboldalnak ezt az együttműködést kell összefognia, a projekt gyakorlati megvalósítását támogatnia és az EU által megkövetelt népszerűsítési, láthatósági követelmények teljesítését elősegítenie.

Az igény

Az EU által támogatott projektekkel szemben előre meghatározott igényeket fogalmaz meg a támogató. Minden projekt weboldal esetében fontos az alábbi tartalmi elemek megjelenése: a projekt célja, résztvevői, támogatási adatai, beszámoló a megvalósítás során teljesülő mérföldkövekről, vállalt teljesítésekről és eseményekről, továbbá minden média megjelenést és publikációt is fel kell itt tüntetni.

Ezekhez az információkhoz a megfelelő aloldalakra volt szükség, frissülő blog/hír oldallal és publikációs listával.

Ezeken felül a projektnél a résztvevők kiválasztásában is az új weboldalt kívánták használni: itt publikálják a meghirdetett pozíciókat és a kiválasztás első lépésében egy részletes kérdőívvel már itt szűrik a jelentkezőket.

Így készült

Mivel a BioTalentum Kft. számára már korábban is készült EU-s projekt weboldal, az iNanoBIT, így a kiindulási szerkezetet ez a weboldal adta.

A pályázat beadásakor készült logónál a forma a projekt témájához illeszkedik: a program keretében a megtermékenyülés időszakában, valamint az embrió beágyazódásáig érvényesülő hatások szerepét vizsgálják a gyerek és felnőttkorban kialakuló betegséghajlamokra. Ez a logó már meghatározta a weboldal színvilágát és stílusát.

Természetesen most is a WordPress és Divi párosban készült a honlap, egyedi kinézettel, mintasablon nélkül.

Az oldal angol nyelvű szövegeit és a kutatáshoz kapcsolódó egyedi képeket a megbízó adta, a fejlesztés során folyamatosan egyeztettünk a tartalmi elemekről és funkciókról.

A weboldal különlegessége a projektben meghirdetett pozíciókra pályázókat előszűrő kérdőív volt, amit a Contact Form7 bővítménnyel, egyedi programozással valósítottam meg. A pozíció hirdetésének végén két ellenőrző kérdésre adott válasz alapján eltérő email értesítést kap a pozíciót meghirdető intézmény arról, hogy a jelentkező megfelel-e a jelentkezési alapkövetelményeknek.

Élesben

A DohART-NET oldal a projekt indulása óta működik, az évek alatt új tartalomként felkerültek a képzésben lehetőséget kapó fiatal kutatók bemutatkozó oldalai, folyamatosan frissül a publikációs lista és a hírek gyűjteménye.

A weboldal technikai frissítését, az időközönként összegyűjtött új szöveges és képi tartalom feltöltését is rám bízzák.

Ha érdekel a technika

Az alábbi bővítmények segítenek abban, hogy a DohART-NET weboldalon minden úgy működjön, ahogy a megbízó elképzelte. Ez természetesen nem az összes aktív bővítmény, csak az érdekesebbek:

All in One SEO

Carousel Slider

Contact Form 7

Conditional Fields for Contact Form 7

Contact Form Submissions

Cookie Notice & Compliance for GDPR / CCPA

Easing Slider

Widget for Social Page Feeds

Ha te készen állsz, én itt vagyok!

Legyen a weboldal ötletből valóság!

Írj nekem

Nyilatkozat