iNanoBIT projekt

Az ötlet

A BioTalentum Kft. 2017 őszén kért fel egy nyertes EU-s pályázat projekt oldalának elkészítésére. 

Az iNanoBIT projekt egy EU-s támogatású nemzetközi kutatási projekt, ahol a megbízónak koordinátorként a feladata a projekt weboldalának elkészítése és menedzselése is. 

A weboldal a kutatásban együttműködő 5 KKV és 3 akadémiai partner konzorciumát fogja össze, támogatja a projekt gyakorlati megvalósítását és elősegíti az EU által megkövetelt népszerűsítési, láthatósági követelmények teljesítését.

Az igény

Az Európai Unió által támogatott kutatási projekteknek szigorú, előre meghatározott igényeknek kell megfelelniük, ezek között az önálló, a nyilvánosságot teljes egészében biztosító weboldal is szerepel. Minden ilyen honlap esetében fontos az alábbi tartalmi elemek megjelenése: a projekt célja, résztvevői, támogatási adatai, beszámoló a megvalósítás során teljesülő mérföldkövekről, vállalt teljesítésekről és eseményekről, továbbá minden média megjelenést és publikációt is fel kell itt tüntetni.

Ezekhez az információkhoz a megfelelő aloldalakra volt szükség, frissülő blog jellegű oldalakkal, ahol megjelennek a hivatalos beszámolók, események, publikációk és egyéb média szereplések is.

Mindezek mellett kapcsolati űrlap is készült és a projekt közösségi odalának beágyazása is megtörtént.

Így készült

A projekt logója már korábban, a pályázat beadásakor elkészült, így a designt az ott használt színekhez igazítottam.

Az iNanoBIT projekt célja, hogy a sertésmodellbe beültetett sertés hasnyálmirigy-szigetek illetve a beültetett indukált-pluripotens őssejt eredetű béta-sejtek képalkotására és az ezt követő regeneratív folyamatok követésére nanotechnológián alapuló technikát alkalmazzon. Mivel egy komoly kutatási folyamatról van szó, a weboldal külső megjelenésében ehhez igazodtunk: letisztult formákat, saját tudományos képeket használtunk, hogy érzékelhető legyen a fejlett technológia, megjelenjenek a konzorcium által használt tudományos műszerek és módszerek.

Ez a weboldal is WordPress tartalomkezelőre, Divi sablonnal készült. Nem használtam kész kinézeti sablont, a megbízó által kiválasztott korábbi EU-s projektek adták az alapötletet a weboldal szerkezetére.

Az oldal angol nyelvű szövegeit és a kutatáshoz kapcsolódó egyedi képeket a megbízó adta, a fejlesztés során folyamatosan egyeztettünk a tartalmi elemekről és funkciókról.

Élesben

Az iNanoBIT oldal a projekt indulása óta működik. A honlapon a megbízó folyamatosan frissíti az információkat: felkerülnek az új tudományos publikációk, a konzorciumi találkozók beszámolói, szakmai hírek és egyéb média megjelenések is. A weboldal tartalmi frissítését az átadásakor kapott részletes gyakorlati útmutató (Segédanyag bejegyzések készítéséhez) könnyíti meg.

A weboldal technikai frissítését kb. évente egyszer én végzem el.

Ha érdekel a technika

Az alábbi bővítmények segítenek abban, hogy az iNanoBIT weboldalon minden úgy működjön, ahogy a megbízó elképzelte. Ez természetesen nem az összes aktív bővítmény, csak az érdekesebbek:

All in One SEO

Carousel Slider

Cookie Notice & Compliance for GDPR / CCPA

Easing Slider

Widget for Social Page Feeds

Ha te készen állsz, én itt vagyok!

Legyen a weboldal ötletből valóság!

Írj nekem

Nyilatkozat